Zürih'teki provokasyonlara kınama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İsviçre’nin Zürih şehrinde “Türk bayrağı ve Erdoğan” karşıtı provokasyonları kınadı.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2023, Perşembe - 18:14
Zürih'teki provokasyonlara kınama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İsviçre'nin Zürih şehrinde gerçekleşen terörist saldırıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk bayrağını hedef alan eylemleri kınadı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağına yönelik nefret dolu saldırının ardından İsviçre'nin Ankara Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve bu saldırının kesinlikle kabul edilemez olduğunun vurgulandığı belirtildi.

Olayla ilgili derhal soruşturma başlatılarak faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin hızla yapılması için İsviçre'den talepte bulunulduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsviçre'nin Zürih şehrinde, teröristlerin ve destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk bayrağımızı hedef alan alçak eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Dışişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili makamlarımız tarafından olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz. İsviçre'den, bu tür çirkin saldırılara ve terör örgütlerinin kara propagandasına izin vermemesini bekliyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086349/zurihteki-provokasyonlara-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.