ABD'de hükümet kurumlarına siber saldırı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde birçok federal hükümet kurumunun, sık kullanılan yazılımlardaki bir güvenlik açığı sebebiyle küresel siber saldırıya uğradığı bildirildi.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2023, Perşembe - 22:00
ABD'de hükümet kurumlarına siber saldırı

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Dairesi yetkilisi Eric Goldstein, hackerlar tarafından istismar edilen savunmasız yazılımlar konusunda çeşitli federal kurumlara destek sağladıklarını belirtti.

Goldstein, CNN'e yaptığı açıklamada, "Bu saldırıların etkilerini anlamak ve zamanında iyileştirme sağlamak için acil bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Goldstein, siber saldırıların hangi ülkeden veya gruplar tarafından gerçekleştirildiği konusunda bilgi vermedi.

Yaklaşık iki hafta önce ABD'de çeşitli üniversiteler, hastaneler ve eyalet düzeyindeki resmi kurumlara siber saldırılar düzenlendiği bilgisi paylaşılmıştı.

Rusça konuşan ve CLOP olarak bilinen bir hacker grubunun Minnesota ve Illinois eyalet kurumları ile petrol şirketi Shell'e yönelik bazı saldırıları üstlendiği belirtilmişti.

Siber güvenlik uzmanları, Rusça konuşan hacker grubunun yazılımlardaki zayıflıklardan yararlanan ilk grup olabileceğini, ancak fidye amacıyla hareket eden diğer grupların da aynı yöntemi kullanabileceğine dikkat çekmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086363/abdde-hukumet-kurumlarina-siber-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.