Peskov’dan Türkiye’ye: Yakın komşu, uzak akrabadan iyidir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri tanımlarken, "Yakın komşu uzak akrabadan iyidir" ifadesini kullandı.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2023, Cuma - 21:26
Peskov’dan Türkiye’ye: Yakın komşu, uzak akrabadan iyidir

Rusya’da düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na katılan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilere temas ederek, Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerini sürdürmek için gösterdiği yoğun çabaları anlattı.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere bir Türk atasözü üzerinden örnek veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ben bir Türkologum. Türk atasözünde bir söz vardır. 'Yakın komşu uzak akrabadan iyidir' derler. Bu nedenle Türkiye'yi Rusya’ya iyi bir komşu yapmak için elimizden geleni yapmalıyız. Bana göre Türkiye'de herkesin bir siyasi görüşü var. Rusya'nın da Türkiye ile iyi komşu olduğunu düşünüyorlar. Bu durum ikili ilişkilerimizi, yeni ufuklara ulaşmamızı ve birçok şirketin iş birliğine olanak sağlıyor."

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ayrıca Rusya ve Türkiye ilişkilerinin "eşi benzeri görülmemiş" bir diyalog üzerine kurulu olduğunun altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086505/peskovdan-turkiyeye-yakin-komsu-uzak-akrabadan-iyidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.