Depremin vurduğu Diyarbakır’da kira fiyatları uçtu

6 Şubat 2023’te 9 saat arayla meydana gelen, ilki 7,8 ve ikincisi 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 13 ilden biri olan Diyarbakır’da kira fiyatları uçtu.
Mevlüt Peker
|
20 Haziran 2023, Salı - 23:07
Depremin vurduğu Diyarbakır’da kira fiyatları uçtu

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından fırsatçılar tekrar ortaya çıktı. Diyarbakır'da kira fiyatları üç katına yükselirken, artışların her geçen gün devam ettiği gözlemleniyor. Sektör temsilcileri, kira artışlarının temel sebebinin yeni konut eksikliği olduğunu ve bu durumun fırsatçıları harekete geçirdiğini belirtiyor.

Diyarbakır TÜRYAP Temsilcisi Mehmet Çetin, gayriresmi emlakçıların ve yetki belgesi olmayan kişilerin serbest piyasada dayanarak günlük fiyat artışlarına neden olduğunu söyledi.

Çetin, özellikle deprem bölgelerinde fırsatçıların ortaya çıktığını ifade ederek, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra vatandaşlarımız arasında bina içinde kalma korkusu maalesef yayılmıştı. Bu nedenle insanlar villalara ve müstakil arazilere yönelmeye başladı ve konut fiyatları biraz düşüş yaşadı. Ancak bir buçuk ayın geçmesiyle korkular azaldı ve vatandaşlarımız mecburen tekrar konutlara yönlendi. Bu durumda fiyatlar yeniden yaklaşık yüzde 10 oranında artmaya başladı. Ayrıca altın ve doların yükselmesi de kira artışlarına biraz etki etti. Talebin şu anda çok yüksek olması ve inşa edilen konutların talebi karşılamaması da artışın devam etmesine sebep oluyor. Diğer bir sebep ise talebin az olması ve fırsatçıların ortaya çıkması. Bu durum da gayriresmi emlakçıların ve yetki belgesi olmayan kişilerin vatandaşların serbest piyasaya dayanarak günlük fiyat artışlarına sebep olmasına yol açıyor" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086998/depremin-vurdugu-diyarbakirda-kira-fiyatlari-uctu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.