Kadın cezaevinde isyan: 41 ölü

Honduras’ta bir kadın cezaevinde başlayan isyanda 41 kişi yaşamını yitirdi.
Mevlüt Peker
|
20 Haziran 2023, Salı - 23:29
Kadın cezaevinde isyan: 41 ölü

Honduras’ın başkenti Tegusigalpa'ya bağlı Tamara şehrinde yer alan CEFAS (Centro Femenino de Adaptacin Social) isimli kadın cezaevinde büyük bir isyan çıktı. 

Honduras Güvenlik Bakanı Yulissa Villanueva konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çıkan isyanda 41 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kadın cezaevindeki isyan sonrası OHAL (olağanüstü hal) ilan edilirken, bazı mahkumların yaralı halde tahliye edildiği bildirildi.

İsyandan yaralı olarak kurtulan bir kadın mahkum, "İsyanı bir grup kadın mahkum başlattı. Ellerinde AR-15 saldırı tüfekleri vardı. 1 numaralı cezaevi hücresine geldiler ve içeride bulunan tüm kadın mahkumların üzerine ateş açmaya başladılar." dedi.

Honduras basınındaki haberlerde, yaşamını yitiren mahkumların büyük bölümünün cesetlerinin yanmış halde olduğu kaydedilerek, saldırgan grubun "18" isimli çetenin mensupları oldukları ileri sürüldü.

Mahkum yakınları ise isyan sonrası cezaevinde kalan kadın yakınlarının sağlık durumları ile ilgili bilgi almak için hapishaneye akın ederken, yetkililer yaşamını yitirenlerin kimlik tespit çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Ülkede 2019'da yaşanan cezaevi kavgasında da 18 mahkum hayatını kaybetmiş, 2012 yılında yaşanan cezaevi yangınında da 350’nin üzerinde mahkum yaşamını yitirmiş.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087001/kadin-cezaevinde-isyan-41-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.