Ankara İtfaiyesi'nden Kurban Bayramı öncesi dikkat uyarısı!

Ankara İtfaiyesi, bayramda piknik ve mesire alanlarında mangal yakacak olan Başkentlilere tedbirli ve dikkatli olmaları için uyarıda bulundu.
Ecem Çetin
|
21 Haziran 2023, Çarşamba - 12:38
Ankara İtfaiyesi'nden Kurban Bayramı öncesi dikkat uyarısı!

Müslümanların önemli dini bayramlarından birisi olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı... 

Ankara İtfaiyesi, 9 günlük bayram tatili öncesi vatandaşlara uyarı yaptı. Ankara İtfaiyesi, piknik ve mesire alanlarında mangal yakacak vatandaşları olası yangın risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Rekreasyon ve piknik alanlarında yakılan mangal ve ateşin iyice söndürülmemesinin yangınlara sebebiyet verdiğine dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Salik Kurumlu, tüm vatandaşları gerekli önlemleri alarak duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Kurumlu, “Geçen yıl çok büyük yangınlar yaşadık. Özellikle mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız yangın riskine karşı piknik ateşleri konusundaki hassasiyetler bizim için oldukça önemli” dedi.

Dikkatsizliğin yangınlara neden olduğunu belirten Kurumlu, göl ve göletlerde yüzmenin yasak olduğunu da hatırlattı.

Şehir dışına çıkacak Başkentlilere de çağrıda bulunan Salih Kurumlu, şöyle konuştu:

"Önümüzde 9 günlük Kurban Bayramı tatilimiz var. Bu tatilde Ankara İtfaiyesi olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızdan da beklentilerimiz var. Özellikle Ankara’yı terk eden vatandaşlarımızın mutlaka elektrik, su ve doğal gaz vanalarını kapatmaları önem arz ediyor. Bu vesile ile vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum."

Öte yandan Ankara İtfaiyesi, 46 istasyon, 320 personel ve 264 araç ile kesintisiz mesai yapacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087061/ankara-itfaiyesinden-kurban-bayrami-oncesi-dikkat-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.