Kahramankazan'da yol isyanı

Kahramankazan'a bağlı 35 köyün kullandığı yoldaki çukurlar ve bakımsızlık vatandaşı isyan ettirdi. Köylüler adına toplanan muhtarlar, yolda yapılacak çalışmaların ardından sıcak asfalt atılmasını talep etti.
Ankara Masası
|
21 Haziran 2023, Çarşamba - 16:26
Kahramankazan'da yol isyanı

Ankara’nın Kahramankazan ilçesine bağlı 35 köyün yanı sıra bölgede bulunan 3 taş ocağına taş taşıyan hafriyat kamyonu şoförlerinin kullandığı Kaplu Deresi Yolu'nun bakımsızlığına vatandaşlar artık çare bulunmasını istedi.

Kahramankazan’ın Peçenek Mahallesi’nden Ankara merkeze inmek isteyenler için bu yolun kestirme olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, her sene soğuk asfalt dökülen yolun yoğun kullanılması ve güneşin etkisiyle sık sık bozulduğunu belirti.

Yola sıcak asfalt atılmasını isteyen 35 köyün muhtarı bugün bir araya gelerek yetkililerden yardım istedi.

"Sıcak asfalt yapsalar bu yol ömürlük olur"

Yolda sürekli ölümlü kazaların olduğunun altını çizen  Peçenek Mahallesi Muhtarı 60 yaşındaki İbrahim Karabacak, "Sıcak asfalta bir türlü geçemedik. Burada 35 köy bu yolu kullanıyor. Bu yol Esenboğa Havalimanı’na ve Ankara merkeze bağlanan 35 köyün kullandığı bir yoldur. Bu yol soğuk asfaltla kötü bir şekilde yapıldığı için çok çabuk bozuluyor. Biz köylüler olarak çok mustaribiz. Burada çok sayıda ölümlü ve maddi hasarlı kazalar oluyor. Bu yılın ilk 6 ayı içerisinde 3 kere kaza oldu. Bu yol 2022’de yapıldı 6 ay olmadı bozuldu. Devletimize de yazık bize de yazık araç sahiplerine de yazık. Araç sahiplerinin Ankara’ya gidince ilk işi 5 litre benzin alıp arabalarını silmek oluyor. Aracın her tarafı asfalt boyası oluyor. Bu yolu devamlı olarak kullanan arkadaşlarımız var. Bir kamyon buradan 4 sefer geçiyor ve en az 50 kamyon var burada. Bu yol, kavşak birleşiminden itibaren Sirkeli Kavşağı'na veya Esenboğa Havalimanı’na toplamda 15 kilometre. Ama 9 kilometrelik kısmı çok bozuk. Bu 15 kilometrelik yol içinde iki köyümüz var. Yolun iyi olan 6 kilometrelik kısmını Güzelyurt ve Yuva Köyü sakinleri kendi köylerini ilgilendirdiği için dilekçe vererek yaptırıyorlar. Ama kalan 9 kilometrelik yol grup yolu olduğu için Kahramankazan Belediyesi, o yol için ‘Ankara Büyükşehir Belediyesine ait. İhaleye açılan bir yol ve onların düzeltmesi gerekiyor’ diyorlar. Bu yüzden Kahramankazan Belediyesi bize yardımcı olamıyor. Büyükşehir Belediyesi ile 1 ay aralıklarla 2 kere iletişime geçtik. İki görüşmemizde de söz aldık. Büyükşehir çalışanları bize, ‘O yolu büyükşehir namına yakışır bir şekilde yapacağız’ dediler, ama yapmadılar. Burası soğuk asfalt ve 6 ay dayanıyor. Güneş görünce eriyor. Öyle bir hale geliyor ki karşıdan karşıya yılan geçemiyor yola yapışıyor hayvan. Ben kendi köyüm olan Peçenek’ten kalkıp Kahramankazan’a gitmek istersem 13 kilometre.  Benim evimin önünden Ankara toplamda 63 kilometre. Ama bu yolu kullanırsam 15 kilometre sonra Pursaklar'a varabiliyorum. 63 kilometre nerede 15 kilometre nerede. Burayı kullanan şoförler yakıtlarını hesaplasınlar, hesap çok açık hem bize hem devletimize zarar. Ben muhtar olarak 2 kere müracaat ettiğimde de bana ‘Karşıdan başka bir grup yolu geçecek o yüzden idareten soğuk asfalt atıyoruz’ dediler. Belediye başkanı değişince o yolda kaldı üzerinden de 5 sene geçti hem yeni yol yapılmadı hem olan düzeltilmedi. En azından bir kere sıcak asfalt yapsalar bu yol ömürlük olur” dedi

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087096/kahramankazanda-yol-isyani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.