CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündemi değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesinde yeni bir ittifak kurulup kurulmayacağının o günün koşullarında değerlendirileceğini belirterek, ''Eğer ittifak olursa o artısı olacak ama belediye başkanlarımız ittifak yokmuş gibi çalışmak, geniş kitlelere gitmek, vatandaşın derdini dinlemek zorundalar.'' dedi.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2023, Cuma - 06:10
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündemi değerlendirdi

Kılıçdaroğlu, Tele1 TV canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonuçlarına ilişkin soru üzerine, kendilerine oy veren 25 milyonu aşkın kişinin demokrasiden, özgürlükten, yoksulluğun bitmesinden yana oy kullandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu oranı büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Yeniden ittifaklar kurmayı, bir ortak alan oluşturmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna karşılık, 6'lı masaya yönelik bazı eleştirileri anımsatarak, "6'lı masayı niye kurdun? Yahu demokrasi için kurdum. Beraber bir araya geldik, kaldı ki ben değil sizin 6 lidere de saygı göstermeniz lazım. Bu ülkenin kurtuluşu, aydınlığı, huzuru, bu ülkede herkesin kazanacağı; gencecik evlatlarımızın, umudunu yurt dışına bağlamayacağı bir ortamı yaratmak için 6'lı değil yeri gelirse 16'lı da 26'lı da masa kurarım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 6'lı masayı eleştirenlerin, demokrasiyi savunmak için insanların bir araya nasıl gelmesi gerektiğini hala içselleştiremediğini, olaya bireysel bir pencereden baktığını söyledi.

"Yerel seçimler gelir o zaman oturulur, konuşulur"

Yerel seçimlerde yeni bir ittifak yapılıp yapılmayacağı, ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumartesi günü yapılacak kongrede "Millet İttifakı'nın sona erdiğini ilan edeceği" iddialarına yönelik değerlendirmeleri sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İşbirliği genelde seçim döneminde oluyor. Yani şu anda ittifak yok, her parti kendisi bağımsız zaten ama biz genel başkanlar olarak Türkiye'nin sorunları, parlamentonun yapısıyla ilgili arada oturup konuşuyoruz. Bu, konuşmayacağız anlamında değil ama şu anda ittifak yapacağımız bir şey yok ortada. Seçim zamanı, yerel seçimler gelir o zaman oturulur, konuşulur yine. İttifak yapılacak mı yapılmayacak mı konusunda elbette her lider doğal olarak bunu kendi ekibine soracaktır, değerlendirecektir. Dolayısıyla iş o aşamaya gelince oturulur, konuşulur."

Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O günün koşullarına göre bakacağız. Yani o günün koşullarında eğer bir ittifak yapmak gerekiyorsa ki bu talep daha çok seçime girecek olan belediye başkan adaylarından gelecektir. Ben şunu ifade edeyim, bütün belediye başkanı arkadaşlarımız ittifak yokmuş gibi çalışmak zorundalar. Eğer ittifak olursa o artısı olacak ama belediye başkanlarımız ittifak yokmuş gibi çalışmak, geniş kitlelere gitmek, vatandaşın derdini dinlemek zorundalar. Bu konuda hiçbir belediye başkanımızın hakkını yemek istemem, belediye başkanlarımız gerçekten bütün engellemelere rağmen başarılılar, tarih yazıyorlar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087296/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-canli-yayinda-gundemi-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.