Moskova’dan Wagner’ın iddialarına ret

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Paralı Asker Grubu Wagner’in Kurucusu Yevgeny Prigojin’in Rusya’nın füze saldırısı düzenlediği iddialarını reddetti.
Zeliha Demirci
|
23 Haziran 2023, Cuma - 23:56
Moskova’dan Wagner’ın iddialarına ret

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rus Paralı Asker Grubu Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin’in Rusya’ya misilleme yapacağını açıklamasının Rusya’dan yanıt gecikmedi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Prigozjin'in Rus askerlerine yönelttiği suçlamaların doğru olmadığı ifade edilerek yapılan tüm açıklamaların ve videoların provokasyon olduğu ifade edildi. Açıklamada Rus ordusunun Ukrayna'daki askeri operasyonlarına devam ettiği de eklendi.

Rusya’da gerilim yüksek

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia ederek, "Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarına füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda yoldaşımız öldü, bu savaşa nasıl yanıt vereceğimize biz karar vereceğiz" diyerek misilleme yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087435/moskovadan-wagnerin-iddialarina-ret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.