Reisi, Putin ve Paşinyan ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rus güvenlik şirketi Wagner Grubu’nun isyanının ardından Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi yaptı.
Mevlüt Peker
|
26 Haziran 2023, Pazartesi - 20:17
Reisi, Putin ve Paşinyan ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Wagner paralı asker grubunun isyanıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cemşidi, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ayrıca Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de telefon görüşmesi yaptığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Görüşmede, Wagner grubunun isyanı ve Kafkasya'daki son gelişmeler ele alındı. Reisi, Putin'den darbe girişimiyle ilgili bilgi aldı ve İran'ın Rusya'nın milli egemenliğini desteklediğini ifade etti.

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Rusya ile İran arasındaki ticaret, enerji ve ulaştırma anlaşmalarının uygulanması konusunun ele alındığı ve Kafkasya ile Suriye'deki gelişmelerin tartışıldığı belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, her iki liderle yaptığı görüşmelerde Kafkasya'daki son gelişmeleri değerlendirdi ve Tahran yönetiminin bölgede barış görüşmelerini desteklediğini belirtti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmesinde Reisi, "Bölge dışı aktörlerin müdahalelerini Kafkasya için zararlı görüyoruz. Kafkasya'da her türlü sınır değişikliğine karşıyız." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087759/reisi-putin-ve-pasinyan-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.