Ankaralılar döviz bürolarına akın etti

Kurban Bayramı’nda kurban kesmek ya da 9 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için döviz bozdurmak isteyen Ankaralılar döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Mevlüt Peker
|
26 Haziran 2023, Pazartesi - 23:53
Ankaralılar döviz bürolarına akın etti

Kurban Bayramı öncesinde, bazı vatandaşlar döviz bozdurarak kurbanlık alımı ve tatil planları için hazırlık yaparken, diğerleri ise kurların yükseleceğini düşünerek döviz bürolarına akın etti.

Ankara'nın Ulus semtinde bulunan döviz büroları ve kuyumcular, yoğun bir şekilde vatandaşların ilgisine maruz kaldı. Bazı vatandaşlar, kurların daha da yükseleceğini düşünerek döviz satın aldı, bazıları ise nakit paraları kalmadığı için ve Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alımı ve tatil planları için döviz bozdurdu.

Kurbanlık almak için döviz bozduran Alaattin Kaplan, "İhtiyaç olduğu için bozdurdum. Kurların yükselmesi veya düşmesi bizim için fark etmiyor. Zorunlu olarak bozdurduk. Dolar almak için kredi çekmiştik, şimdi onu bozduracağız. Bu kadar uzun bir kuyruğun olacağını beklemiyordum. Yaklaşık 15 gündür böyle bir durum var" dedi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaşayan Ayhan Üstün, ailesiyle vakit geçirmek için Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Para bozdurmak için buraya geldik. Kurban Bayramı vesilesiyle yapacağım çeşitli harcamalar için dövizimi bozduracağım. Bozdurmak zorundayız. Elimizde Türk lirası kalmadığı için bozduruyorum. Alım gücümüz çok düştü. Eskiden bin avroya aldığımız bir şeyi şu anda 2 bin avroya alıyoruz. Gurbetçi olarak alım gücümüz çok düştü" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087777/ankaralilar-doviz-burolarina-akin-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.