İstanbul'da camiler hınca hınç doldu

Tüm Türkiye’de ve İslam aleminde olduğu gibi İstanbul’da da bayram namazı eda edildi. Kurban Bayramı namazını eda etmek isteyen İstanbullular, şehrin camilerini doldurup taşırdı.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 08:55
İstanbul'da camiler hınca hınç doldu

İstanbul'da yaşayan insanlar, Kurban Bayramı'nı kentteki tarihi ve büyük camilere gitmek için tercih etti.

Sabahın erken saatlerinde, Ayasofya, Süleymaniye, Büyük Çamlıca ve diğer camiler İstanbullular tarafından dolduruldu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bayram namazı için farklı bölgelerden gelen insanlar, içeride yer kalmayınca avluda namaz kıldı.

Bayram namazını caminin baş imam hatibi Ferruh Muştuer yönetirken, bayram hutbesi caminin imam hatibi İbrahim Yavaş tarafından okundu.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bayram namazını kıldı. Namazın ardından Varank, Gül, Aktaş ve Kabaktepe, vatandaşlarla bayramlaştı.

Namazın ardından camiden çıkan insanlar yoğunluk oluşturdu.

Almanya'dan Türkiye'ye gelen Erkan Danışmaz, burada bayram namazını kıldığı için duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Tatile gelmiştim, burada namaz kılmak bana nasip oldu. Çok güzel bir duygu." dedi.

Halil Turan, Ayasofya'da bayram namazı kılmanın güzel bir duygu olduğunu anlatarak, "Camiyi tekrar ibadete açanlara Allah razı olsun. Uzaktan bayram namazını kılmak için geldik. Bu yerin maneviyatı insana huzur veriyor." şeklinde konuştu.

Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camisi de binlerce insanın bayram namazını kılmak için geldiği bir mekan oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren camiye gelen çok sayıda insan, Kurban Bayramı'nı burada karşıladı.

Caminin bulunduğu ana cadde yoğun bir araç trafiğine sahne olurken, insanlar camiyi hızla doldurdu. Cami içinde en üst katta ise kadınlar için ayrı bir bölüm tahsis edildi.

Bayram namazından önce caminin dijital mahyasına "Kurban Bayramımız mübarek olsun" yazısı yansıtıldı.

Namaz sonrasında cemaat, cami içinde ve avluda birbirleriyle bayramlaştı.

Fatih'teki Süleymaniye Camisi de bayram namazını kılmak isteyenlerin tercih ettiği camilerden biri oldu. Sabahın erken saatlerinde camiye gelen insanlar namazlarını burada kıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087951/istanbulda-camiler-hinca-hinc-doldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.