Netanyahu: Cenin operasyonu devam edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Cenin şehrindeki saldırı ve baskına dair "gerektiği kadar devam edecek" açıklaması geldi.
Mevlüt Peker
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:02
Netanyahu: Cenin operasyonu devam edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordu tarafından işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde gerçekleştirilen hava ve kara saldırılarının "gerektiği kadar devam edeceğini" belirtti.

İsrail hükümetinin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin "4 Temmuz Bağımsızlık Günü" nedeniyle düzenlenen resepsiyonda, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı'na yönelik hava ve kara saldırılarını konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Cenin'deki operasyon, ihtiyaç duyulan sürece ve hedefine ulaşana kadar devam edecektir" dedi.

Cenin'in son dönemde bir "terör merkezi" haline geldiğini iddia eden ve buna izin vermeyeceklerini savunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetler, komandolar ve hava kuvvetlerinin "Cenin'deki faaliyetlerine" devam ettiğini ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cenin'de "sivillere zarar vermemek için maksimum çaba gösterdiklerini" belirterek, "Bizim öncelikli ilkimiz bellidir; İsraillilere zarar vermek isteyenler ya hapse girecek ya da ölecek" şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun Cenin'deki saldırılarında 8 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10'u ağır 80 Filistinli yaralanmıştı.

Ayrıca Batı Şeria'nın El-Bire kentinde de İsrail askerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinli başından vurularak hayatını kaybetmişti.

İsrail saldırısının Cenin'de yaşamın her alanını olumsuz etkilediği ve altyapıda meydana gelen zarar nedeniyle Cenin Mülteci Kampı'na elektrik ve su sağlanamadığı duyurulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088468/netanyahu-cenin-operasyonu-devam-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.