Cenin’de can kaybı 11’e yükseldi

İşgalci İsrail'in Cenin kentinde devam ettiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11'e ulaştı. Dün “Operasyon gerektiği kadar sürecek” açıklamasında bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bugün Cenin kenti yakınındaki askeri üsse gitti.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2023, Salı - 19:57
Cenin’de can kaybı 11’e yükseldi

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin kentinde 2 gündür devam eden saldırılarda ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin'de başından vurulan bir Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu durumda, İsrail güçlerinin havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 11'e çıkarken, 20'si ağır olmak üzere yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığı daha önce ölenlerin sayısını 10 olarak açıklamıştı.

Öte yandan İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Cenin yakınlarındaki bir askeri üsse giderek askeri yetkililerle görüştü.

Askeri yetkililerin Netanyahu'ya, "Cenin'deki durum, ordunun faaliyetleri ve ilerideki birliklerin takviyesine ilişkin" bilgi verdiği belirtildi.

İsrail Başbakanı'nın açıklamasına göre, "Terörün kökünü kazıyana kadar operasyon ne kadar sürerse sürsün devam edecek. Cenin'in bir terör sığınağı haline gelmesine izin vermeyeceğiz." şeklinde ifade kullanıldı.

Netanyahu'nun Cenin üzerinde helikopterle uçtuğu fotoğraflar da paylaşıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088588/ceninde-can-kaybi-11e-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.