İklim aktivistlerinin bu kez hedefi Wimbledon oldu

İklim aktivistlerinin anarşi eylemleri sürüyor. İklim aktivistlerinin hedefi olan Wimbledon’da tenis kortuna atılan yapboz parçaları ve konfetiler sebebiyle maçlar duraklatıldı.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 21:24
İklim aktivistlerinin bu kez hedefi Wimbledon oldu

İngiltere'nin düzenlediği Grand Slam tenis turnuvası Wimbledon, çevreci grup Just Stop Oil aktivistlerinin protestosuna sahne oldu. Turnuvada yapılan iki maç, aktivistlerin sahaya attığı konfeti ve yapboz parçaları nedeniyle kısa süreliğine duraklatıldı.

Üç iklim aktivisti, 18. Kort'ta Grigor Dimitrov ile Sho Shimabukuro ve Katie Boulter ile Daria Saville arasındaki maçlarda sahaya girmeyi başardı. Sahaya attıkları renkli konfetiler ve yapboz parçalarıyla maçların geçici olarak durmasına neden oldular. İki aktivist daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Atılan maddeler görevliler tarafından temizlendikten sonra maçlar kaldığı yerden devam etti.

Turnuvanın organizatörü olan All England Club (AELTC), yaptığı açıklamada, "18. Kort'ta yaşanan olayın ardından, iki kişi izinsiz giriş ve mala zarar verme şüphesiyle gözaltına alındı. Bu kişiler şu anda sahadan uzaklaştırıldı." ifadesini kullandı.

Saldırıların ardından Wimbledon mağazasında bulunan yapbozlar satıştan kaldırıldı. Just Stop Oil grubu bu eylemiyle çevre konusuna dikkat çekmeye çalıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088732/iklim-aktivistlerinin-bu-kez-hedefi-wimbledon-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.