PKK/YPG iki günde 17 çocuğu alıkoydu

Bölücü terör örgütü PKK/YPG, Halep ve Haseke kentleri sınırları içinde işgali altında tuttuğu bölgelerde son iki günde toplam 17 çocuğu alıkoyarak zorla silah altına aldı.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 20:01
PKK/YPG iki günde 17 çocuğu alıkoydu

Son günlerde terör örgütünün anayollarda ve özellikle okul önlerinde "kontrol noktaları" sayısını artırarak, Haseke ve Halep illerinde yuvalandığı bölgelerde çocuk kaçırma eylemlerine hız verdiği belirtiliyor.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, teröristler dün Haseke il merkezinde lise son sınavı çıkışı 6 çocuğu kaçırdı ve bugün de Kamışlı ilçesinden 7 çocuk ile Halep'in Münbiç ilçesinden 4 çocuğu ailelerinden koparıp götürdü.

Böylece PKK/YPG son 2 günde toplamda 17 çocuğu zorla silah altına aldı.

Kaçırılan gençlerin, Haseke'nin Malikiyye (Derik) ilçesine bağlı Han el-Cebel köyündeki sözde eğitim kamplarına götürüldüğü biliniyor.

BM'nin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporuna göre, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin 2022 yılında 1200'den fazla çocuğu silahlı kadrosuna kattığı belirtilmişti.

Raporda, PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların ise 633 çocuğu silahlı kadrolarına dahil ettiği ifade edilmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in raporda yer alan görüşlerine göre, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarında bulunan tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesi yer almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088870/pkkypg-iki-gunde-17-cocugu-alikoydu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.