Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında ipler koptu mu?

"Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında ipler koptu. Seçimden sonra üç kez üst üste görüşen iki isim artık yollarını ayırdı"
Ecem Çetin
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 11:38
Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında ipler koptu mu?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimin ardından başlayan değişim tartışmaları  sonrası sular durulmuyor 

'Değişim' diyen ilk isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu oldu. 

İmamoğlu, "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Aynı şeyleri yaparak, farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, değişime ilişkin, "Değişimin önünü tıkayan biri değilim, değişimin önünü açacağım" ifadelerini kullandı.

CHP'de tartışmalar sürerken Ekrem İmamoğlu ve  Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çeken iddia gündeme geldi. 

Hürriyet Yazarı  Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında iplerin koptuğunu açıkladı. 

"İki isim artık yollarını ayırdı"

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı;

"EKREM İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında ipler koptu. Seçimden sonra üç kez üst üste görüşen iki isim artık yollarını ayırdı. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki mücadele giderek sertleşiyor. İmamoğlu, değişimle ilgili taleplerini bir internet sitesi açarak ileri bir aşamaya taşıdı. Ama hâlâ genel başkan adayı olduğunu açıklamadı. Aday olacak mı o da belli değil.

Kılıçdaroğlu’nun, kurultayı seçim sonuna ertelemesi sadece genel başkanlık seçimi açısından önemli değil. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi açısından da kritik öneme sahip. Eğer kurultay seçim sonuna kalırsa belediye başkan adaylarını Kılıçdaroğlu belirleyecek demektir.Bu durumda başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere Mansur Yavaş ve Tunç Soyer’in kaderi de Kılıçdaroğlu’nun iki dudağı arasında olacak. Diğer belediye başkanlarının olduğu gibi. 

" Ekrem İmamoğlu’nu başarısızlığa uğratabilir"

Bu durumda CHP kurultayının ekim ayında yapılma ihtimali tamamen ortadan kalktı mı? Kalkmadı. Eğer Ekrem İmamoğlu, kongrelerde yeterli delegeyi elde edemezse, siyaseten yanlış hamleler yaparsa rakibini zayıf bir zamanında yakalayan Kılıçdaroğlu, ekim ayında kurultaya gidip Ekrem İmamoğlu’nu başarısızlığa uğratabilir. Tabii Ekrem İmamoğlu, kurultayda karşısına çıkma cesaretini gösterirse." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088958/kemal-kilicdaroglu-ve-ekrem-imamoglu-arasinda-ipler-koptu-mu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.