Kılıçdaroğlu,"Altılı masa yoluna devam edecek, kırgınlık yok"

CHP Genel Merkezinde gazetecilerle yıl sonu değerlendirme toplantısında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Akşener ile aralarında kırgınlığın olmadığını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 15:17
Kılıçdaroğlu,"Altılı masa yoluna devam edecek, kırgınlık yok"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezde gazetecilerle yıl sonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi. 

"Altılı masa kararlılıkla yoluna devam edecek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, altılı masa ve çoklu adaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Çoklu aday olur mu? Biz hiç konuşmadık 6'lı masada konuşulmadı. Biri konuşursa konuşuruz. İlla tekli çoklu aday olacak değil. Şu ana kadar cumhurbaşkanlığı adaylığı masada konuşulmadı, adayın nitelikleri konuşuldu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine odaklanmak yanlış sisteme odaklanmamız lazım. 6 liderden biri aday olursa artısı da olabilir, süreci bildiği için.  Masanın dağıldığı yok, altılı masa kararlılıkla yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası altılı masa adaylığına da değinen CHP genel başkanı, " Dilimizde tüy bitti. İki belediye başkanı görevinin başında çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan 6'lı masa." açıklamasını yaptı.

"Akşener ile kırgınlık yok"

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis kararının ardından  İYİ Parti lideri Akşener'in Saraçhane'ye gitmesi, sonrasında yaşanan gerginlik ve geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yemek ile ilgili ise," Ne kırgınlık var ne şu var bu var. Suratlarımız asık değildi. Biraz ciddi mi durmuşuz? Göremedim fotoğrafları. Ama gayet güzel keyifli sohbet oldu. Pek çok alanda görüş alışverişinde bulunduk. "dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun dava sonuçlanması sonrasında görevden alınır mı sorusuna  Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, boğazınıza takılır. Umarım olayı o kadar kirli boyuta taşımazlar. Seçimle gelen atanmış yargıçlar aracılığıyla gidercesine onun adı demokrasiye darbedir, İstanbullulara darbedir." yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da yeniden seçim çağrısına yönelik,"Ekrem Bey seçimi kazandı ders almadılar, hala ders çıkarmadılar. Atanmış iradesini ipotek altına alınmış bir mahkemenin arkasına sığınarak Ekrem Bey’i saf dışı bırakmak istiyorsun yüreğin yetiyorsa gel seçim yapalım. Erdoğan'a her türlü fırsatı veriyorum boyunun ölçüsünü alsın diye çünkü bu ülke vatandaşının vicdanına güveniyorum bu kadar haksızlığa kimse evet demez." dedi.

"Yargı değil bir kişi karar veriyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına değinen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın adaylığını tartışmayacağız. Onu hukukçular açacak. Biz tartışmaya açsak ne olacak YSK Erdoğan'ın emrinde. Erdoğan ettiği telefona göre onlar karar verir. Yargı değil bir kişi karar veriyor." ifadelerini kullandı. 

EYT düzenlenmesi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan EYT düzenlenmesi ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 'Seçimi kaybedeceğimi bilsem uygulamam' demişti seçimi kaybedeceğini biliyor o da fark ediyor, ona çok şey yaptıracağım daha. Devletin nasıl yönetileceğini bilmiyor benden öğreniyor nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilmiyor benden öğreniyor. Ona daha çok şey yaptıracağım." diye cevap verdi.

Ankara-Şam arasındaki temas 

Türkiye'nin Suriye ile 11 yıl sonra ilk teması değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, 2012 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta yanlış yaptıklarını söylediğini ifade etti.

Suriye diyaloğu ile ilgili sözlerini sürdüren CHP genel başkanı," Erdoğan'a açık ifade edeyim senden çok daha iyi devleti biliyorum. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletini kişisel çıkarların uğruna yıprattın. 24 saatte Emevi Camisi'ne gideceklerdi kaç yıl geçti 10 yıl geçti. Şimdi yalvarıyorlar Esad bizim ile barışır mı? Mısır ile de. El etek öpüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kimse el etek öpmek için kapı kapı dolaşmaz nokta. Tarihimizde böyle bir şey yaşanmadı" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2032988/kilicdaroglualtili-masa-yoluna-devam-edecek-kirginlik-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.