Kadir İnanır kimdir?

Yeşilçam'ın unutulmaz jönü ve efsanevi ismi Kadir İnanır'ın merak edilenlerini sizler için derledik. Peki, Kadir İnanır kimdir? Kadir İnanır kaç yaşında? İşte merak edilenler...
Ecem Çetin
|
24 Mart 2024, Pazar - 12:00
Kadir İnanır kimdir?

Yeşilçam'ın yaşayan efsanelerinden birisi olan usta sanatçı Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 tarihinde Ordu'da dünyaya gelmiştir. Kadir İnanır, Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. 

Yeşilçam'da sayısız filmde izleyici karşısına çıkan ve çok sayıda izleyici kitlesi bulunan Kadir İnanır, ilk başrolünü 1970 yapım Kara Gözlüm filmiyle oynamıştır. İnanır, bu filmde sayısız filmde kamera karşısına geçtiği Türkan Şoray'la başrolü paylaşmıştır. 

Kadir İnanır'ın yer aldığı bazı önemli filmler şunlardır:

  1. "Selvi Boylum Al Yazmalım" (1977): Bu film, Kadir İnanır'ın en ünlü ve unutulmaz rollerinden birini oynadığı romantik bir dramdır.
  2. "Devlerin Aşkı" (1976): Kadir İnanır'ın Tarık rolüne hayat verdiği Türk sinemasının  dramatik romantik dalda en önemli filmlerinden birisidir. 
  3. "Dila Hanım"  (1987): Karadağlı Rıza karakterine hayat verir. 
  4. " Yılanların Öcü" (1985): Kara Bayram karakterini canlandırmıştır. 

Kadir İnanır, Türk sinemasının saygın ve sevilen oyuncularından biri olarak tanınmıştır. Kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve Türk sinemasına büyük katkıda bulunmuştur. Oyunculuk yeteneği, karizması ve sinemadaki etkileyici performanslarıyla Türk halkının sevgisini kazanmış bir sanatçıdır.

Kadir İnanır'ın yer aldığı bazı filmler 

-Tatar Ramazan 

-Umut Sokağı 

-Bir Yudum Sevgi 

-Kapı 

-Bodrum Hakimi 

-Dönüş 

-Deprem 

-Üç Arkadaş 

-Evlidir Ne Yapsa Yeridir 

-Köprü 

-Ana Ocağı 

-Derviş Bey

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088988/kadir-inanir-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.