Biden: “Ukrayna’ya misket bombası” çok zor bir karardı!

ABD Savunma Bakanlığı Ukrayna'ya misket bombaları verileceğini duyurmuştu. ABD Başkanı Biden, bu kararın "çok zor bir karar" olduğunu belirtti.
Mevlüt Peker
|
08 Temmuz 2023, Cumartesi - 00:24
Biden: “Ukrayna’ya misket bombası” çok zor bir karardı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya misket bombaları desteği sağlamanın "çok zor bir karar" olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, CNN'e verdiği röportajda, Ukrayna'ya misket bombası desteğine dair açıklamada bulundu.

Ukrayna'ya misket bombası verme kararının "çok zor bir karar" olduğunun altını çizen ABD Başkanı Joe Biden, bu hususta ABD Kongresi'ndeki milletvekilleriyle ve müttefiklerle görüştüğü bilgisini verdi.

Ukrayna ordusunun cephanelerinin bittiğini kaydeden ABD Başkanı Biden, cephanelerin üretimi noktasında yeterli kapasiteye ulaşılıncaya kadar “bir geçiş dönemi” olarak misket bombası desteğinin sağlandığını bildirdi.

“Misket bombalarının yasaklanması” ile ilgili sözleşmeye ABD olarak taraf olmadıklarını anımsatan Joe Biden, "Ancak bu kararı vermeye ikna olmam biraz zaman aldı." diye konuştu.

Joe Biden, “Önemli olan, Rusya'ya karşı mücadelesinde Ukrayna'nın ihtiyacı olan silahlara sahip olması” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Ukrayna'ya kendi envanterinden yapacağı 800 milyon dolarlık askeri yardım kapsamında misket bombalarının da verileceğini ilan etmişti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın CNN’e verdiği mülakatın tamamı pazar günü yayınlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089073/biden-ukraynaya-misket-bombasi-cok-zor-bir-karardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.