Zonguldak’ta bazı ilçelere enerji verilemiyor

Zonguldak'ta sağanak yağış ve sel baskınları sebebiyle bazı ilçelere geçici olarak enerji sağlanamıyor.
Mevlüt Peker
|
10 Temmuz 2023, Pazartesi - 00:13
Zonguldak’ta bazı ilçelere enerji verilemiyor

Zonguldak Valiliği, trafo merkezlerinin sel suları altında kalması sebebiyle Karadeniz Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinin bir kısmına geçici olarak enerji iletilemediğini duyurdu.

Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı yağmurlar sebebiyle baraj kapaklarının açılacağı yönünde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların tamamen asılsız olduğunun altı çizildi.

Bu gibi paylaşımlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Zonguldak Valiliği, yazılı açıklamasında, "Trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına geçici olarak enerji verilememektedir. Çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir." ifadelerini kullandı.

Zonguldak Valiliğinin yazılı açıklamasında, ayrıca Zonguldak’ta yağışın etkisinin devam edeceği uyarısı sebebiyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, bilhassa dere kenarlarından uzak durmaları gerektiği kaydedildi.

Zonguldak’ta iki devlet hastanesini su basmıştı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter’daki @drfahrettinkoca kurumsal onaylı hesabından yaptığı paylaşımda, Zonguldak’ta meydana gelen sel felaketi sebebiyle su baskınının yaşandığı Gökçebey Devlet Hastanesi ile Devrek Devlet Hastanesi’nde acil servislerin kullanım dışı kaldığını belirterek, 37 adet ambulans, 1 pajero ambulans, 2 UMKE timi, 1 acil müdahale aracı ile 123 sağlık personeli görevlendirmesi yapılması suretiyle durumun kontrol altına alındığını duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Zonguldak’taki sel felaketi sonucu Gökçebey ve Devrek Devlet Hastanelerinde su baskını meydana gelmiş, acil servisler geçici olarak kullanım dışı kalmış, olay sebebi ile 37 adet ambulans, 1 pajero ambulans, 2 UMKE timi, 1 acil müdahale aracı ile 123 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Durum kontrol altındadır.”

Ulaşım güçlükle sağlanıyor

Zonguldak-Bartın kara yolunun Çaycuma ilçesi geçişi bölgesinde meydana gelen sel felaketi sebebiyle ulaşım kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Bölgede etkisi devam eden kuvvetli yağış sonrası yamaçlardan aşağı yol bularak inen sel suları, Çaycuma ilçesini Bartın iline bağlayan güzergahta, Karapınar kesimindeki yolu tamamen kapladı.

Güvenlik gerekçesiyle yolu çift yönlü ulaşıma kapatan ekipler, gerekli çalışmaları yaptıktan sonra araç trafiğinin kısmen açılmasını sağladı.

Suların taşıdığı kaya parçalarının ve çamura dönüşen toprakların temizlenmesinin ardından ulaşımın iki yönde de kontrollü sağlanması sebebiyle uzun araç kuyrukları meydana geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089302/zonguldakta-bazi-ilcelere-enerji-verilemiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.