Kalfa davasında karar

Ankara'da bir eczacı kalfası, yanında çalıştığı eczacı Büşra Akdoğan'ın yiyeceklerine ilaç atıp genç kadının kaza yapmasına ve 4 yaşındaki oğlunun ölümüne sebep olmakla suçlanan kalfa Süleyman Özçelik ile ilgili karar çıktı.
Onur Çetinkaya
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:21
Kalfa davasında karar

Olay, eczacılık yapan Büşra Akdoğan ve kalfa Süleyman Özçelik arasında Ankara'da yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Süleyman Özçelik, eczacı  Büşra Akdoğan'ın yanında kalfa olarak işe başladı.

Ancak bir süre sonra Büşra A.'da kişisel sorunlar görülmeye başladı. Durumundan şüphelenen genç kadın doktora başvurdu.

Kaza hayatını değiştirdi

Hastane hastane dolaşan  Büşra Akdoğan'ın hastalığı bulunamadı. Genç eczacının seyahat sırasında yaşadıkları ise bir anda hayatının seyrini değiştirdi.

Büşra Akdoğan, oğluyla birlikte yaşadığı kazada 4 yaşındaki oğlu  Ahmet Nazif Yıldız'ı kaybetti.

İlaçları fark etti 

Kazanın üzerinden zaman geçtikten sonra  Büşra A. 2 yıldır yanında çalışan kalfası Süleyman Özçelik'in yiyeceklerine şizofreni tedavisinde kullanılan nörolojik ilaç damlattığını anladı.

Bununla kalmayan genç yaptığı araştırmada kalfanın eczaneye usulsüz ilaç alımları yaptığını fark etti.

Soluğu savcılıkta alan Büşra Akdoğan,   Süleyman Özçelik'ten şikayetçi oldu. Eczacı Akdoğan'ın şikayeti doğrultusunda gözaltına alınan Süleyman Özçelik çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Milyonluk kazanç sağlandı

Ankara 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hazırlanan iddianamede; inceleme sonucu Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdoğan'ın usulsüz ilaç alım satımı yapıp, SGK'yı zarara uğratarak 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu da işledikleri, eczacıya gizlice ilaç vererek, kendileri üzerindeki denetim imkanını ortadan kaldırdıklarını ve bu sayede de 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat temin ettikleri belirtildi.

Tahliye verildi 

Tanıklar dinlendikten sonra mahkeme, Özçelik'in tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Diğer sanık Muaz İslam Bozdoğan ise 22 Mart'ta görülen duruşmada tahliye edilmişti

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089708/kalfa-davasinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.