Hakan Han Özcan’dan Mansur Yavaş’a son uyarı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde (ABB) asgari ücretin %100 üzerinde maaş alan ve asgari ücret oranında zam anlaşması bulunan personele zorla yeni bir sözleşme imzalatıldığını belirten AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Kendilerine uygun sendikalarla anlaşmalı politikalar uyguladılar” dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 23:26
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2023 23:27
Hakan Han Özcan’dan Mansur Yavaş’a son uyarı!
MP
Mevlüt Peker Editör

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "2020’de asgari ücret aylık brüt 2943 TL, aylık net 2324,70 TL, günlük brüt 98,10 TL iken 2023’ün 2’nci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13.414 TL, net asgari ücret tutarı 11.402 TL olarak belirlenmiştir. Asgari ücret ile kıyaslandığında personelin kaybı %200'ü geçmektedir." diye konuştu.

Mansur Yavaş’ın 31 Mart yerel seçimlerinden önce ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi)’de çalışan her bir personel için "ailem" sıfatını kullandığını, göreve geldiği andan itibaren ise "ailesini" perişan ettiğini, kendi döneminden önce daha iyi koşullarda çalışan belediye personelinin Mansur Yavaş döneminde kuru ekmeğe muhtaç hale düşürüldüğünü ifade eden AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan, ABB yönetiminin, kendilerine yakın sendikalar üzerinden maaş zammı politikası uygulamaya çalıştıklarını, asgari ücretle kıyaslandığında ise ABB personelinin kaybının %200'ü geçtiğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi personelinin belediyeyi kötü yöneten bir yönetimin mağduru olduğunun altını çizen Hakan Han Özcan, "ABB yönetimine son uyarımdır: Personelin hakkını verin Ankara'yı kaosa sürüklemeyin!" uyarısında bulundu.

Hakan Han Özcan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"ABB çalışanlarının gelir kaybı %200'ü geçmektedir"

"Şeffaf belediyecilik sloganı ile temiz siyaset sözü veren Mansur Yavaş, ABB personelini ve Ankaralıyı mağdur etmiştir. Sayın Yavaş hiçbir ‘mega’ proje üretemediği halde belediyenin birçok kurum ve kuruluşunda personelin yüksek çalışma azmi ve Ankaralıya karşı duyduğu sorumluluk bilinci devam etmektedir. Ankaralılar iyi anlasın diye söylüyorum; Asgari ücretin %100 misli maaş alan ve asgari ücret oranında zam anlaşması bulunan emekçileri zorla yeni bir sözleşme imzalatarak kendilerine uygun sendikalarla anlaşmalı politikalar uyguladılar. 2020’de asgari ücret aylık brüt 2943 TL, aylık net 2324,70 TL, günlük brüt 98,10 TL iken 2023’ün ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13.414 TL, net asgari ücret tutarı 11.402 TL olarak belirlenmiştir. Asgari ücretle kıyaslandığında personelin kaybı %200'ü geçmektedir."

"ABB personeli asgari ücret altında çalıştırılmak suretiyle psikolojik bozguna uğratıldı"

"CHP yönetimi her fırsatta TÜİK verilerini eleştirmekte ama ABB de yapılan zulmü görmemektedir. ABB personeli yönetilemeyen bir belediyenin mağduru olmuş, evine iki ekmek götüremeyecek durumdadır. ABB personelinin taban maaşları asgari ücretin altında kalmıştır. Sıkıntılar bunlarla bitmemektedir. İş makineleri, otobüsler trenler yedek parça bulamıyor personel maaş yetersizliğinden ya emekli oluyor ya da iş bırakıyor. Birçok birim yıllık izin kullanmadan zorla çalıştırılmaktadır. Raylı sistemler çökme noktasına gelmiş, depolar tamir edilemeyen trenler otobüslerle doludur. Güvenlik biriminden çektikleri personeli kontrol merkezi, sürücü, bina bakım, araç bakım gibi bölümlere göndererek günü kurtarmaya çalışmaktadırlar. Çektikleri personel gerekli eğitimi almadan sahaya sürülmektedir. Birimlere giden güvenlik personeli yerine personel alınmadığı için güvenlik personeli istasyonlarda kendilerini koruyamaz duruma gelmiştir"

"Ankaralılar da mağdur olur"

"ABB personelinin %80'i asgari ücretin altında çalıştırılarak psikolojik bozguna uğratılmıştır. Eğer böyle giderse Ankaralılar mağdur olacak. Personel eylem ve greve dönüşecek bir yola girmek üzeredir. ABB yönetimine son uyarımdır. Personelin hakkını verin Ankara'yı kaosa sürüklemeyin. Zaten biz Mart ayında personelin durumunu düzelteceğiz. Ankara'ya hak ettiği hizmeti vereceğiz."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.