BBP lideri Mustafa Destici’den akaryakıtta ÖTV artışına tepki

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, akaryakıtta ÖTV artışına itiraz etti. Destici, “Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 13:28
BBP lideri Mustafa Destici’den akaryakıtta ÖTV artışına tepki

Yeni ekonomik tedbirler çerçevesinde artırılan vergiler fiyatlara yansımaya başladı.

Yüzde 8 olan KDV yüzde 10’a yüzde 18 olan KDV de yüzde 20’ye çıktı. KDV’li ürün fiyatları da buna bağlı olarak aynı oranda arttı.

ÖTV artışı akaryakıt fiyatlarını da yansıdı.

Benzin ve motorinde 5 TL, otogazda 4 TL yükseliş oldu.

Bu tablo Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) rahatsızlığa yol açtı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda zamları eleştirdi.

“Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nin %200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır.” diyen Destici, “ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir” dedi.

Destici şunları ifade etti:

“Bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır”

“ Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır.”

“Zamla bütçe açığı kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği bir iştir”

“ Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır) Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090288/bbp-lideri-mustafa-desticiden-akaryakitta-otv-artisina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.