Erdoğan 4 ülkeye gidiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve KKTC'yi (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ziyaret edecek.
Mevlüt Peker
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 19:24
Erdoğan 4 ülkeye gidiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-20 Temmuz tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve KKTC’ye (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştireceği görüşmelerde, söz konusu ülkelerle ikili ilişkilerin tüm boyutlarının gözden geçirileceği, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projelerin yanı sıra çeşitli sektörlerdeki mevcut işbirliğinin daha da ilerletilmesi için çalışmaların ele alınacağı, ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacağı planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu temaslardan sonra 20 Temmuz'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret edecek.

KKTC'deki resmi törene katılarak, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ikili ilişkilerin yanı sıra Kıbrıs meselesi bağlamında son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak olan Erdoğan, ayrıca Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının ve pistinin açılışını gerçekleştirecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090324/erdogan-4-ulkeye-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.