Mansur Yavaş'tan kredi talebini reddeden Ak Parti'ye tepki

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 6 Şubat depremleri EYT, ÖTV artışları ve asgari ücretteki yükselişin belediye bütçesine milyarlarca liralık ek yük getirmesi sebebiyle istedikleri kredinin Belediye Meclisi’nde reddedilmesini eleştirdi. Yavaş, Ak Partili ilçe belediyeleri aynı gerekçelerle kredi isterken CHP’lilerin buna onay verdiğini oysa Büyükşehir’de kendilerinin geri çevrildiğini vurguladı.
Ersin Küçükbarak
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 20:00
Mansur Yavaş'tan kredi talebini reddeden Ak Parti'ye tepki

ABB başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da Dikmen Vadisi son etap projesi temel atma töreninde geçmiş dönemle kıyaslama yaptı ve yaşadıkları engellemeleri anlattı.

1 dolara otobüs bileti sattılar

Kendilerinden önceki dönemde otobüs biletinin 1 dolara yani 26 liraya satıldığını belirten Yavaş, oysa şu an sadece 9,5 lira aldıklarına dikkati çekti.

Yavaş, vatandaşı umursamayan Ak Partililerin kendilerine neden bu kadar sübvanse verdikleri yönünde soru yönelttiğini söyledi.

"ASKİ'den pahalı su satıp 30 milyar TL aktardılar"

Önceki dönemde suyun tonunun 42 liraya satıldığını hatırlatan Yavaş, “ASKİ’den pahalı su satmak suretiyle bugüne kadar güncel parayla 30 milyar liraya yakın parayı aldılar. Bu işleri yapmak yerine o paraları başka yere harcadılar” dedi.

Yavaş, suyu halen maliyetinin çok altında vatandaşa ulaştırdıklarını bildirdi.

"2013'ten sonra otobüs almadılar"

1 dolara otobüs bileti satanların 2013’ten sonra tek bir otobüs bile almadıklarını ifade eden Yavaş, devraldıkları otobüslerin sürekli arıza yaptığını dile getirdi.

Yavaş, Ankaralıyı mağdur etmemek için 440 otobüs aldıklarını vurguladı.

Pahalı su ve otobüs bileti satan eski yönetimin bir de Ankaralının 800 milyon dolarını çöp projelere gömdüğünü sonra da “eser belediyeciliği yapıyoruz” diyerek kendisini savunduğunu belirten Yavaş, “Bunların belediyecilikten falan hiçbir ilgisi yok. Belediye zor gününde vatandaşın yanındadır.” İfadelerini kullandı.

Yavaş, EGO zaten zarar ederken bir de benzin ve motorine gelen ÖTV zamlarının kendilerini zora soktuğunun altını çizerek şöyle devam etti:

“İlçe belediyeleri hükümete kredi çıkarttılar ABB’ye gelince reddettiler”

“bugün yaşadığımız hadise belediye aylık iki yüz elli üç yüz milyon lira sübvanse ederken bir de biliyorsunuz akaryakıta ÖTV'ye gelen zammı düşündüğünüzde hiçbir iş yapamaz hale geleceğiz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı EYT'yi hiçbir şekilde çıkarmayacağım dedi. Biz de 2023 bütçesine EYT'den emekli olacaklara hiç bütçe koymadık. Ayrıca 6 Şubatta çok büyük bir deprem oldu. Buna ilişkin de bütçede hiçbir ödeneğimiz yoktu. 1.5 milyara yakın EYT'lerin kıdem tazminatı tutuyor. 500 milyon lira civarında da depremde harcama yaptık. Bir yandan personel giderleri, maliyetler, asgari ücrete gelen zamlar nedeniyle belediyemizde para ihtiyacı oldu ve 4 milyar lira kredi için belediye meclisine başvurduk. İlçe belediyelerin hepsi gittiler aynı gerekçelerle kredi çektiler. Kendi meclislerinden yetkiyi aldılar ve bizim arkadaşlarımızın da hepsi buna onay verdiler. Oy birliğiyle, çünkü ekonomik sıkıntı ortada. Siz kendi belediyelerinize kredileri çeker, hükümet olarak da krediyi çeker ek bütçe yaparsınız Ankara Büyükşehir’e gelince 4 milyarlık kredi talebimizi reddettiler"

"Bugünkü yönetim siz belediyecilik öğretiyor"

" Bugünkü yönetim siz belediyecilik öğretiyor. Halkın parasını boş projelere harcamıyor. Nerede neye ihtiyaç varsa oralara harcıyor. Açık ihaleler yapıyor. Yaptığı harcamaların da hesabını veriyor, şeffaf bir şekilde çalışıyoruz. Dört buçuk yıldır hazmedemediniz”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090329/mansur-yavastan-kredi-talebini-reddeden-ak-partiye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.