Elon Musk kimdir?

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su başarılı girişimci Elon Musk kimdir? Twitter'ı satın alan, yaptığı paylaşım ve açıklamalarla sürekli gündemde yer alan Elon Musk nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 09:45
Elon Musk kimdir?

Tam adıyla Elon Reeve Musk,  28 Haziran 1971 tarihinde Güney Afrika'da doğmuştur. Musk, eğitimini için Kanada'ya geçerek orada Ontario'daki Queen's Üniversitesinde 2 yıl eğitim aldıktan sonra Amerika  Pennsylvania Üniversitesine geçiş yaptı. Girişimci, yüksek lisans eğitimine ise California'daki Stanford Üniversitesi'nde başladı, fakat buradaki eğitimini yarım bıraktı.

Kariyeri

Elon Musk, yüksek lisans eğitimini yarıda bırakarak adım attığı kariyer hayatında  çeşitli sektörlerde çığır açan projeleriyle tanındı. Tesla Motors, elektrikli otomobillerin popülerleşmesine öncülük etmiş ve sürdürülebilir enerjiye olan ilgiyi artırmıştır. SpaceX, uzay endüstrisinde yenilikçi bir rol oynamış ve insanların uzayda seyahat etmesini hedefleyen projeler geliştirmiştir. Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzleri üzerinde çalışarak insan beynini yapay zeka ile entegre etmeyi amaçlamaktadır. The Boring Company ise trafik sorunlarını çözmek için yeraltı tünelleri inşa etme amacı gütmektedir.

SpaceX ile Mars yolculuğu

Elon Musk, Haziran 2002 yılında kurduğu SpaceX ile roket teknolojileri ve uzay araçları üreterek uzaya göndermektedir. Kurmuş olduğu bu şirket ile Musk, Mars üzerinde bir koloni oluşturarak alternatif bir yerleşim ve yaşam alanı oluşturmak için çalışmalar düzenlemektedir. 

Twitter'ı satın aldı

Twitter'dan daha önce de yüzde 9,2 oranında hisse satın Elon Musk, 2022 yılında dünyanın en büyük sosyal ağı olan platformu 44 milyar dolara satın aldı. Musk, satın Twitter'ı satın aldıktan sonra adını ve logosunu değiştirerek "X" yaptı.

Dünya zenginleri listesinde bir numara

Tesla, SpaceX,  Boring Company, SolarCity ve Neuralink gibi farklı alanlardaki girişimleri ve yatırımlarıyla tanınan Elon Musk  250,4 milyar Amerikan Dolarını bulan serveti ile dünyanın en zengin insanları arasındadır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090387/elon-musk-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.