Yeşil Sol Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'na pazarlık tepkisi

​YSP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptıklarını bakanlık pazarlığını açıklamasının ardından "​​Kılıçdaroğlu, çok büyük yalanlarla, gizli pazarlık ve mutabakatlarla bu halka en büyük haksızlığı yaptın." paylaşımında bulundu.
Ankara Masası
|
17 Temmuz 2023, Pazartesi - 12:25
Yeşil Sol Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'na pazarlık tepkisi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları mutabakatın ayrıntılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını destekleyen Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda Zafer Partisi'ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü verildiğini söyledi. 

Özdağ'ın gündem olan sözleriyle  ilgili seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan Yeşil Sol Parti (YSP) cephesinden de tepki geldi.

" Örgütüne, halka, gençlerin geleceğine haksızlık ettin"

YSP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, " Kılıçdaroğlu çok büyük yalanlarla, gizli pazarlık ve mutabakatlarla bu halka en büyük haksızlığı yaptın." ifadelerini kullanırken paylaşımına şöyle devam etti

"Sadece kendin kazanmak için birleştirmek adına aslında siyaseti paramparça ettin. Örgütüne, halka, gençlerin geleceğine haksızlık ettin. Seçilmeden bu korkunç pazarlığı yaptın kim bilir kazandaydın ne yapardın? Her işte bir hayır!"

Ümit Özdağ ne demişti?

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ  "Kılıçdaroğlu seçimleri kazanması durumunda Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlığın yanı sıra MİT Başkanlığı’nı vereceği konusunda yazılı mutabakat imzaladı. MİT Başkanı da Zafer Partisi’nden olacaktı. Doğru mu?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

-Evet MİT Başkanlığı da. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı.

-Peki siz hangi görevde olacaktınız?

-Ben İçişleri Bakanı olacaktım.

-Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne vereceği diğer iki bakanlık hangileri olacaktı?

-Şu anda artık önemli değil.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090400/yesil-sol-partiden-kemal-kilicdarogluna-pazarlik-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.