Clark Olofsson kimdir?

Netflix üzerinden yayınlanan "Clark" isimli belgesele konu olmuş olan suç örgütü üyesi Clark Olofsson kimdir? İşlemiş olduğu pek çok suçtan dolayı yargılanan ve uzun süre tutuklu yargılanan Clark Olofsson nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Temmuz 2023, Salı - 13:32
Clark Olofsson kimdir?

Tam adıyla Clark Odeth Olofsson 1 Şubat 1947 yılında İsveç'te dünyaya geldi.  Olofsson, 1960'lardan itibaren organize suç dünyasında etkin olan bir isimdir. Özellikle 1973 yılında gerçekleştirilen "Kreditbanken" soygunuyla tanınır. 

Kreditbanken soygunu, Olofsson ve diğer suç ortakları tarafından planlanan bir banka soygunuydu. Soygun sırasında, soyguncular altı gün boyunca dört rehineyi bankada tuttu. Olofsson, olay sırasında rehinelerle kurduğu ilişkiler ve medya ile olan iletişimiyle dikkat çekti.

Olofsson, Kreditbanken soygunu dışında da birçok suç işledi ve suç örgütleriyle ilişkisi olduğu iddia edildi. Suç kariyeri boyunca hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer organize suç faaliyetleriyle ilişkilendirildi.

Clark Olofsson, İsveç'te ve uluslararası alanda suç kariyeriyle tanınan bir isim olmasına rağmen, daha sonraki yıllarda hapishane reformu savunucusu oldu ve kendi suç geçmişinden pişmanlık duyduğunu dile getirdi. Suçla mücadele ve rehabilitasyon konularında konuşmalar yaparak Olofsson, genç insanları suça yönelmekten uzak tutmaya çalışarak aktif bir şekilde çalışmalar yürüttü.

Stockholm Sendromu'na adını veren soygunu 

Clark Olofsson ve bir başka soyguncu, Kreditbanken isimli bankaya silah ve patlayıcılarla girerek 4 banka görevlisini 131 saat rehin alıyor. 6 günlük süreçte soyguncular rehinelerle iyi ilişkiler kuruyor. Hatta polisin bankaya operasyon  düzenleyeceğini anlayan rehineler, onları rehin alan soyguncuları uyarıyor.   Kurtulan rehineler, soyguncuların savunma giderleri ve avukatlık ücretlerini bile karşılıyor! Bu akılalmaz olayın üzerine gazeteler, 'Bankadan para çalınmadı ama bazı insanların kalbi çalındı.' manşetleriyle doluyor. Üstelik rehinelerden biri, serbest kaldıktan sonra nişanlısını terk ediyor ve soyguncuyla evlenmek için onun hapisten çıkmasını bekliyor.

Hayatı belgesele konu oldu

Netflix tarafından uyarlanan belgesel 5 Mayıs 2022 yılında seyircisi ile buluştu. Belgeselde Clark  Olofsson'u Bill Skarssgard'ın canlandırdığı belgesel 8 bölümden oluşmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090433/clark-olofsson-kimdir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.