TBMM olağanüstü toplanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapmış olduğu olağanüstü toplantı talebi üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 25 Temmuz 2023 Salı günü toplanması için çağrı yaptı.
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2023, Çarşamba - 18:34
TBMM olağanüstü toplanıyor

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunu, 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 15.00'te toplantıya çağırdı.

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunun, Anayasa’nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 15.00'te toplanması için çağrı yaptı.

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti TBMM’nin olağanüstü toplanması için çağrıda bulunmuştu.

Dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ülkenin gündemi, vatandaşın gündemi yakıcıyken Meclisin kapalı olmasını anlamsız bulduklarını ifade etmişti. Torba kanun ile MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve Kurumlar Vergisi'nin yükseltildiğini anımsatan Özgür Özel, “Motorine ve benzine bir gecede ÖTV tutarına litre başına 5 lira zam yaptılar. LPG’ye ise litre başına fiyat artışı 4 lira oldu. Seçimden 14 Mayıs’tan bugüne kadar akaryakıta gelen zam yüzde 71 ile yüzde 73 arasında değişir oldu. Meclisin son gününde ek bütçeyi izledik. Ek bütçenin gerekçesi büyük bir deprem yaşadık, depremin yaralarını satmak için buna ihtiyacımız var.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel, şunları söylemişti:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız Merkez Yönetim Kurulu’nda, Sayın Genel Başkanımızın muhalefet liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclisi olağanüstü çağırmaya karar verdik. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı olarak benim imzam, üç grup Başkanvekilimizin, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve Grup Başkanvekillerinin, Sayın Mustafa Yeneroğlu ve Cemal Enginyurt’un imzalarını koydukları, bütün milletvekillerimizin imzalarının bulunduğu başvuruyu birazdan 25 Temmuz Salı günü Meclisin 15.00’te çağrılması istemiyle Meclis Başkanlığına ileteceğiz. Sayın Numan Kurtulmuş’u başvurudan önce kendisini bilgilendirdim. Kötü gidişat, yapılan yanlış işler, Meclis kapatıldıktan sonra vatandaşlın sırtına vurulan bu yükle ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090719/tbmm-olaganustu-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.