İran, Kur'an'a saldırılar sebebiyle İsveç Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te İslam mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırıların tekrarlanması üzerine İsveç’in Tahran Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 00:07
İran, Kur'an'a saldırılar sebebiyle İsveç Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in Tahran Büyükelçisi Mattias Lentz'i çağırarak, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısız eylemlere karşı güçlü itirazları iletti. Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani'nin açıklamasına göre, İran tekrar eden Kur'an-ı Kerim'e ve İslami mukaddesata yönelik eylemleri şiddetle kınadı ve Müslümanların provoke edilmesinden İsveç hükümetini sorumlu tuttuğunu ifade etti.

Kenani, ifade özgürlüğü ile kutsal değerlere hakaret arasında bir ilişki olmadığını vurgulayarak, İsveç'in uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti ve bu tür eylemlerin tekrarlanmaması için çağrıda bulundu.

İsveç Büyükelçisi Lentz de durumu hemen Stockholm'e bildireceğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere, İsveç'te Irak asıllı Salwan Momika adlı şahıs, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yakmış ve bu olay İslam ülkeleri ve diğer bazı ülkelerin tepkisini çekmişti. Bunun üzerine Irak hükümeti, İsveç Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini istemiş ve İsveç'in de bazı bölgelerdeki temsilcilikleri saldırıya uğramıştı.

Bu olaylar sonrasında İran da İsveç Büyükelçisi'ni çağırarak tepkisini iletti ve daha güçlü bir itirazda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090887/iran-kurana-saldirilar-sebebiyle-isvec-buyukelcisini-bakanliga-cagirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.