Kur’an yakma izni isteyen kişi, talebini geri çekti!

İsveç'te bir kişi, İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için polisten istediği izin talebini geri çekti. Talep için pişman olduğunu söyleyen şahıs, “İslam'a saygı duymalıyım ve tüm İranlılardan özür dilerim." dedi.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2023, Salı - 19:45
Kur’an yakma izni isteyen kişi, talebini geri çekti!

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan İran Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için önceden izin isteyen kişi, talebinden vazgeçtiğini duyurdu.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, 31 yaşındaki kişi, polisten izin alarak Kur'an-ı Kerim'i yakma amacından pişman olduğunu belirterek, "Böyle bir eylem için polise izin başvurusunda bulunduğuma pişman oldum. İslam'a saygı duymalıyım ve tüm İranlılardan özür dilerim." şeklinde açıklama yaptı.

Bu gelişmenin ardından İsveç hükümeti, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına sessiz kaldığı yönünde eleştirilere maruz kaldı. Dışişleri Bakanı Tobias Billström, hükümetin ilk önceliğinin İsveç vatandaşlarının güvenliği olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili Mecliste yapılan çalışmaları yakında anlatacağını ifade etti.

Ayrıca Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, daha önce Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerini durdurmak için yasa değişikliği yapılması konusunda hükümetin görüşmeler yaptığını da açıklamıştı.

Bununla birlikte, İsveç'te daha önce gerçekleşen Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları da hafızalarda tazeliğini koruyor. Rasmus Paludan, geçmişte Malmö, Norköpin, Jönköping ve Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını gerçekleştirmiş ve bu eylemler sonucunda şiddet olayları yaşanmıştı. Irak asıllı Salwan Momika da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yakarak benzer bir provokasyona imza atmıştı.

Son olarak, İsveç'in başkenti Stockholm'de, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklar altına alan başka bir olay da yaşanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091581/kuran-yakma-izni-isteyen-kisi-talebini-geri-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.