Onur Şener cinayetinde gerekçeli karar açıklandı

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in istek parça çalmayı kabul etmediği için çıkan kavgada öldürülmesiyle ilgili tutuklu 3 sanıktan Semih Soyalp'in beraat etmesine, mahkeme başkanının şerh koyduğu ortaya çıktı.
Onur Çetinkaya
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 16:49
Onur Şener cinayetinde gerekçeli karar açıklandı

Olay, 2 Ekim'de Ankara'da yaşandı.

Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında müzisyenlik yapan Onur Şener istek parça tartışması sonrası kırık cam bardakla boynundan aldığı darbeyle vahşice katledildi.

Şener'in ölümünün ardından olaya karışan lker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp, Gözde Gündüz, Jale Erberk gözaltına alındı.

Müebbet hapis talebi

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz, Jale Erberk ve taraf avukatları katıldı.

Dava 5 Temmuz tarihine ertelenirken sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Sanıklar hakkında karar çıktı

Geçen duruşmada ise cinayet davası sanıkları için karar çıktı. Tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz 'kasten öldürme' suçundan takdiri indirim ile 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu sanık Semih S., tutuksuz sanıklar Jale E. ve Gözde G. ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Beraat kararına şerh 

Sanıklardan Semih Soyalp'in beraat etmesine, mahkeme başkanının şerh koyduğu ortaya çıktı. 

Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, Onur Şener'in, sanıkların fiziksel yapılarına göre daha iri yapılı ve kuvvetli olduğu, 1 veya 2 sanığın direncini kırmasının mümkün görülmediği ve ancak 3 sanığın eylem birlikteliği içinde hareket etmesi halinde direncini kırmalarının mümkün olacağına dikkat çekerek, Semih Soyalp'in de suçtan hüküm giymesi gerektiğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091018/onur-sener-cinayetinde-gerekceli-karar-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.