CHP, ek MTV için AYM’ye başvurdu

CHP, ek MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) alınmasını öngören yasal düzenlemenin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:26
CHP, ek MTV için AYM’ye başvurdu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisinin talebiyle, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) uygulamasının iptali ve yürürlüğünün durdurulması amacıyla Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu.

Başvurusunun ardından Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ekonomik kayıplarının telafisi için çıkarılan kanunla toplanacak paranın sadece dörtte birinin deprem harcamalarında kullanılacağını iddia etti.

Günaydın, bu uygulamanın Anayasa'nın "hukuk devleti", "sosyal devlet", "eşitlik", "adalet", "verginin genelliği ve adaleti", "herkesin mali gücü oranında vergilendirilmesi" ilkelerini ihlal ettiğini savunarak, Yüksek Mahkemenin daha önce benzer yönde yapılan 2 düzenlemeyi iptal ettiğini hatırlattı.

Aynı zamanda, düzenlemenin içerdiği "vergi gelirlerinden mahalli idarelere düşen payın verilmemesi" hükmünün de iptal edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Ek MTV'yi içeren düzenlemede, "kanuna aykırılık ve telafisi imkansız zararların doğma olasılığı" nedeniyle yürürlüğünün durdurulmasını istediklerini vurgulayan Günaydın, "Umarız Anayasa Mahkemesi, hem yürürlüğün durdurulması hem de iptaline ilişkin bir karar verir ve böylece bu sorun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının üzerindeki ağır yük ortadan kalkar." şeklinde ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091424/chp-ek-mtv-icin-aymye-basvurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.