CHP 7456 Sayılı Kanun için AYM’ye başvurdu

CHP, 7456 Sayılı Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemi ile Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesini “uygun kararlar almaya” davet etti.
Mevlüt Peker
|
08 Eylül 2023, Cuma - 20:41
CHP 7456 Sayılı Kanun için AYM’ye başvurdu

CHP, 15 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7456 sayılı "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Neden Olduğu Ekonomik Zararların Telafisi İçin Ek Motorlu Araçlar Vergisi'nin Getirilmesi ve Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un bazı hükümlerini Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurarak iptalini talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisi adına yapılan başvurunun ardından AYM binası önünde bir açıklama yaptı. Günaydın, 24 Temmuz'da AYM'ye, 7456 Sayılı Kanun'un içerisinde bulunan "ek motorlu araçlar vergisinin getirilmesi" ile ilgili düzenlemenin iptali için başvurduklarını ve AYM'nin bu başvuruyu esasen görüşmeye aldığını hatırlattı.

Günaydın, AYM'nin acilen bir karar vermesini beklediklerini belirterek, bugün de 7456 Sayılı Kanun'un içinde bulunan diğer düzenlemelerin iptali için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Sosyal devlet ilkesi gereği deprem konutlarının ücretsiz olarak yapılması gerektiğini savunan Günaydın, "Düzenleme, vatandaşı borçlandırarak, konut ve sanayi tesislerinin yeniden inşa edilmesini öngörüyor. Biz bunun da iptali için gereken başvuruyu gerçekleştirdik." dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanına petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisini artırma yetkisi veren düzenlemenin de iptalini talep ettiklerini belirten Günaydın, "Yeni yasama yılı başladığında Anayasa Mahkemesi'ni, vatandaşın önceliklerine uygun bir şekilde hızlı bir çalışma temposuyla adil kararlar almaya davet ediyoruz. Daha adil ve eşit bir Türkiye için çalışmalarımız devam edecek." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098104/chp-7456-sayili-kanun-icin-aymye-basvurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.