Güler, Yunan mevkidaşını aradı!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ile telefonda görüştü. Öte yandan Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2023, Salı - 21:48
Güler, Yunan mevkidaşını aradı!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yunanistan'da orman yangınlarıyla mücadele ederken düşen yangın söndürme uçağının pilotlarının yaşamlarını yitirmeleri sebebiyle başsağlığı dileklerini bildirdi, orman yangınları söndürme çalışmalarına Türkiye olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Yaşan Güler, Eğriboz'daki Platanistos bölgesinde orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları sırasında düşen yangın söndürme uçağının ölen pilotları için başsağlığı dileklerini bildirdiği, Yunanistan'daki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Türkiye olarak destek sağlamaya hazır olduklarını iletti.

Azerbaycanlı mevkidaşı ile bir araya geldi

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfınca bu yıl 16. gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF-2023 için gittiği TÜYAP’ta ikili görüşmelerde bulundu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ayrı ayrı ikili görüşme gerçekleştirdi.

Daha sonra Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj ile ikili görüşme yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ardından Moritanya Savunma Bakanı Hanana Oul Sidi ve Güney Sudan Savunma ve Gazilik İşleri Bakanı Chol Thon Balok ile yüz yüze görüşmeler yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091590/guler-yunan-mevkidasini-aradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.