Deprem yardımlarını evine götüren polis müdürü yargılanıyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinde deprem yardımlarını evine götürdüğü iddiasıyla tutuklanan polis müdürü mahkemeye çıktı.
Mevlüt Peker
|
27 Temmuz 2023, Perşembe - 19:18
Deprem yardımlarını evine götüren polis müdürü yargılanıyor

Tekirdağ'da görevli olan ve deprem bölgesindeki yardım malzemelerini evine getirdiği iddiasıyla tutuklanan 4. sınıf emniyet müdürünün yargılanmasına başlandı. Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Y.I. ve avukatları hazır bulundu.

Y.I, kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından kendisine verilen söz hakkında, malzemeleri deprem bölgesine gidecek polislere vermek üzere muhafaza altına aldığını savundu. Kendi ifadesine göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binasının yıkılacağını düşünerek getirdiği malzemeleri evinde tutma gereği duymuştu. Ayrıca, deprem bölgesine gönüllü olarak gittiğini ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Tanık ifadeleri ise sanığın, polislerin döneceği otobüse bazı malzemeleri götürmelerini istediğini doğruladı.

Duruşma savcısı, "zimmet" suçunun cezasının belli olduğunu ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti de bu talebi dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Y.I, "zimmet" suçlamasıyla 5 ila 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Olay, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep'te görevlendirilen Y.I'nın, yardım malzemelerini evine götürdüğü iddiasıyla başlamış ve süreçte tutuklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091850/deprem-yardimlarini-evine-goturen-polis-muduru-yargilaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.