Yüksek Askeri Şura toplanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfi ve atamaların ele alınacağı YAŞ bugün toplanacak. Şuranın ardından Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecek isim de belli olacak.
Onur Çetinkaya
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 06:05
Yüksek Askeri Şura toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ağustos ayının ilk haftasında yapılacak Yüksek Askeri Şura  toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki  terfi ve atama dosyaları ele alınacak.

YAŞ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak YAŞ toplantısına Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılacak.

Generallerin terfi ve atama dosyalarının da ele alınacağı toplantıda Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olmasından sonra boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na kimin atanacağı da netleşecek.

Bir gün sürecek toplantının ardından YAŞ'ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yürürlüğe konacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092145/yuksek-askeri-sura-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.