Masada normalleşme adımları var

Ankara Masası
|
09 Haziran 2020, Salı - 11:39
Masada normalleşme adımları var

Bakanlar Kurulu iki buçuk aylık aradan sonra Başkent Ankara'da yüz yüze toplantı yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda en önemli başlıklardan biri koronavirüs normalleşme süreci olacak. 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması gündemde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek. Koronavirüs salgını nedeniyle dokuz kez dijital olarak toplanan kabine, uzun bir aranın ardından Beştepe’de ilk kez yüz yüze bir araya gelecek.

Normalleşme adımları gündemde

Toplantıda başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının tamamen kaldırılması ile, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararlarının alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek.

Düğünler başlayacak mı?

Ağustos’ta başlatılması planlanan ve çiftlerin merakla beklediği düğün sezonuyla ilgili kararın da bugünkü toplantıda alınması bekleniyor. Sezonun başlaması durumunda düğünler yüzde 25 kapasiteyle, ateş ölçümü yapılarak gerçekleşecek.

Toplantıda ayrıca ekonomide yaşanan son gelişmeler, ekonomik destek paketleri, normalleşme takviminde kısa vadede uygulamaya konulacak düzenlemeler hakkında da değerlendirmeler yapılacak.

Libya ve Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri, Suriye’deki gelişmeler ve Siyasi Partiler Kanunu da toplantıda ele alınacak konular arasında...

http://www.ankaramasasi.com/haber/25021/masada-normallesme-adimlari-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.