Robert Pattinson kimdir?

Alacakaranlık film serisi ile tanıdığımız yetenekli oyuncu Robert Pattinson kimdir? Yer aldığı yapımlardaki çok yönlü oyunculuğuyla adından söz ettiren başarılı oyuncu Robert Pattinson nereli, kaç yaşında ve yer aldığı yapımlar neler?
Suat Mutlu
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 15:50
Robert Pattinson kimdir?

Robert Pattinson, tam adıyla Robert Douglas Thomas Pattinson, 13 Mayıs 1986 tarihinde İngiltere Londra'da dünyaya geldi.  

Pattinson, çocukken oyunculuğa olan ilgisini keşfetmiş ve Londra'nın Barnes semtindeki Tower House School'da eğitim almıştır.

Kariyeri

Robert Pattinson,  2004 yılında, 18 yaşındayken, Almanya yapımı "The Ring of the Nibelungs" adlı televizyon filminde rol alarak oyunculuk kariyerine ilk adımını atmıştır.  Daha sonra 2005 yılında Pattinson, Harry Potter serisinin dördüncü filmi "Harry Potter ve Ateş Kadehi"nde Cedric Diggory karakterini canlandırarak uluslararası tanınırlık kazanmıştır.  

 Pattinson, 2008 yılında, Stephenie Meyer'in çok satan romanından uyarlanan "Alacakaranlık" (Twilight) filminde vampir Edward Cullen olarak başrol oynamıştır. Bu rol, onu dünya çapında bir fenomen haline getirmiştir.Oyuncu, "Alacakaranlık" serisinin devam filmleri olan "Yeni Ay", "Eclipse", "Şafak Vakti: Bölüm 1" ve "Şafak Vakti: Bölüm 2" ile ünü artmaya devam etmiştir. 

Pattinson, "The Lighthouse", "The King", "Tenet" gibi filmlerde de dikkat çeken roller üstlenerek oyunculuğunu çeşitlendirmiştir. 

Filmografisi

  1. Harry Potter ve Ateş Kadehi 
  2. Alacakaranlık (Twilight) 
  3. Yeni Ay (New Moon)
  4. Eclipse 
  5. Şafak Vakti: Bölüm 1 
  6. Şafak Vakti: Bölüm 2 
  7. Water for Elephants 
  8. Cosmopolis 
  9. Bel Ami 
  10. The Rover 
  11. Maps to the Stars 
  12. Queen of the Desert 
  13. Life 
  14. The Childhood of a Leader 
  15. The Lost City of Z 
  16. Good Time 
  17. Damsel 
  18. High Life 
  19. The Lighthouse 
  20. The King 
  21. Tenet 
  22. The Batman 
    http://www.ankaramasasi.com/haber/2092172/robert-pattinson-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.