Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Baykar arasında anlaşma!

Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Baykar arasında “İHA onarım merkezi” anlaşması imzalandı.
Mevlüt Peker
|
31 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:44
Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Baykar arasında anlaşma!

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar firması, Ukrayna'da insansız hava araçlarının (İHA) bakım ve onarımı için bir merkez inşa etmek üzere anlaşma imzaladı.

Savunma sanayii alanında gerçekleştirilen bu anlaşma ile ilgili Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan Kostiantyn Vashchenko tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'da insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir merkez kurulmasının önemine vurgu yapıldı. Vashchenko, böyle bir servis merkezinin Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini güçlendireceğini ve zafer yolunda önemli bir adım olacağını belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ukrayna, İHA envanterini güçlendirmek için harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov'un geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, 10 binden fazla İHA operatörünün eğitildiği bilgisi paylaşılmıştı.

Öte yandan, Baykar firması 2019 yılında Ukrayna'da LLC Avia Ventures adında bir şirket kurmuş ve Bayraktar TB2 ve Akıncı SİHA'ların üretimi için izin almıştı. Söz konusu fabrikada üretimin 2025 yılında başlaması planlanıyor ve inşaat süreci devam ediyor. Bu işbirliği, Ukrayna'nın savunma sanayiindeki gelişmelerine katkı sağlayacak ve İHA üretim kapasitesini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092320/ukrayna-savunma-bakanligi-ile-baykar-arasinda-anlasma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.