Depremler sonrası Görür'den dikkat çeken uyarı!

Konya ve Erzurum'da yaşanan depremlerin ardından gözler Yer Bilimci Naci Görür'e çevrildi. Görür, Doğu Anadolu fay hattına ilişkin açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 07:52
Depremler sonrası Görür'den dikkat çeken uyarı!

Türkiye, 6 aydır sallanıyor.

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden atamayan vatandaşlar dün Konya ve Erzurum'da yaşanan sarsıntılar sonrası deprem felaketini bir kez daha hissetti.

6 Şubat depremleri öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Yer Bilimci Naci Görür yine önemli uyarıda bulundu.

"Depremler beklenebilir"

Sosyal medya hesabından harita paylaşan Görür, Doğu Anadolu bölgesine dikkat çekti. Görür, "Sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir." dedi.


Erzurum'daki meydana gelen depreme ilişkin açıklama yapan Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum’da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" uyarısında bulundu.

Konya'daki 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili ise, "Çandır-Selçuklu/Konya’da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde" ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092515/depremler-sonrasi-gorurden-dikkat-ceken-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.