Mehmet Şimşek'ten enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından enflasyon verilerinin piyasa beklentileriyle aynı olduğunu belirterek "Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 11:55
Mehmet Şimşek'ten enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, temmuzda aylık enflasyon yüzde 9,49, yıllık enflasyon ise yüzde 47,83 oldu.

Açıklanan enflasyon verilerine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Bakan Şimşek, mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyonun piyasanın beklentileriyle uyumlu şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

2024'ün ortasından itibaren enflasyonda düşüş yaşanacağının altını çizin Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti. Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092716/mehmet-simsekten-enflasyon-rakamlarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.