İletişim Başkanlığı o iddiayı yalanladı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yabancı uyrukluların Türkiye'deki sağlık masraflarının karşılanacağı iddialarını yalanladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasına göre, sosyal medyada dolaşan iddiaların doğru olmadığı ve söz konusu kararın ülkedeki mülteciler veya geçici koruma altındaki kişilerle ilgisi bulunmadığı belirtildi. Kararın, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda savaş ve afet bölgelerinden getirilen ve Türkiye'de tedavileri sağlanan mağdurları kapsadığı vurgulandı. Kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığına dikkat çekilerek, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 22:44
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 22:53
İletişim Başkanlığı o iddiayı yalanladı!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yabancı uyrukluların sağlık masraflarının Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacağına dair ortaya atılan iddiaları yalanladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında dolaşan ve "yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından ödenecek" şeklindeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu iddianın, 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili olduğu ancak bu kararın ülkedeki mülteciler veya geçici koruma altındaki kişilerle bir ilgisinin olmadığı vurgulandı. Kararın, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda başta Filistin olmak üzere çeşitli savaş ve afet bölgelerinden Türkiye'ye getirilen ve tedavileri burada sağlanan mağdurları kapsadığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.