Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak Kimdir?

Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni komuta kademesi belli oldu. Yapılan açıklama sonrasında Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak oldu. Peki Metin Gürak Kimdir?
Büşra Ünal
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 17:34
Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak Kimdir?

Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni komuta kademesi bugün belli oldu. Yapılan açıklama sonrasında Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak oldu.

Metin Gürak, 1981 yılında Kara Harp Okulu'ndan,1982'de de Topçu Okulu'ndan mezun oldu. 1985 yılında Kara Havacılık Okulunu bitirdi. Pilot olan Metin Gürak 1990 yılında Kara Harp Akademisini, 1996 yılında ise Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi.

Metin Gürak çeşitli birlik ve karargahlarda görev aldı. Sırasıyla 2006'da tuğgeneralliğe, 2010'da tümgeneralliğe, 2015'te korgeneralliğe terfi etti.

Gürak, 2017 Ağustos ayından bu yana Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürütürken, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.  2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Libya Askeri Müşaviri olarak görevlendirildi. Yine aynı yıl içinde Orgeneral rütbesine terfi etti ve 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi. 24 Aralık 2021'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından üstün başarılarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Gürak, 3 Ağustos’taki YAŞ kararları ile Genelkurmay Başkanı oldu.

Gürak iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. 

Metin Gürak Özel Hayatı

Metin Gürak, evli, 2 çocuk 1 torun sahibidir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092776/yeni-genelkurmay-baskani-metin-gurak-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.