Camiye gamalı haçlı tehdit mektubu

Almanya'da DİTİB’in camisine, üzerinde gamalı haç çizilmiş bir tehdit mektubu gönderildi. Mektupta, "Böyle devam edin. Yahudilere yaptığımızı size de yapacağız. O gün uzak değil" şeklinde tehdit ifadeleri bulunuyor.
Mevlüt Peker
|
04 Ağustos 2023, Cuma - 18:04
Camiye gamalı haçlı tehdit mektubu

Bramsche beldesinde bulunan bir camiye, Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde, gamalı haç işareti çizilmiş ve Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne atıfta bulunulan bir tehdit mektubu gönderildi.

Mektup, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camisi'ne posta yoluyla ulaştı ve içinde "Bu şekilde devam edin. Yahudilere yaptığımızı size de yapacağız. O gün uzak değil." gibi tehdit içerikli ifadeler yer aldı. Aynı zamanda, İslam dinine hakaret eden ifadeler de mektupta yer aldı.

Bramsche DİTİB Eyüp Sultan Camisi Dernek Başkanı Ahmet Irmak, yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz hafta içinde bölgedeki başka bir camiye de NSU imzasıyla tehdit içerikli bir mektup gönderildiğini belirtti.

Irmak, camilere posta yoluyla gelen bu tür mektupların benzerinin yaklaşık bir yıl önce de kendilerine ulaştığını ifade etti ve "Bölgemizde farklı camilere benzer tehdit mektuplarının gönderilmesinden endişe duyuyoruz. Bu tür olaylarla ilgili olarak yetkili kurumların daha duyarlı olmasını talep ediyoruz." dedi.

Konuyu polise bildirerek suç duyurusunda bulunduklarını da ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092968/camiye-gamali-hacli-tehdit-mektubu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.