Emeklilerden Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal desteğine büyük ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı sosyal yardım için emeklilerden başvuru yağıyor. Başvuru sayısı 48 saatte 5 bine dayandı.
Ersin Küçükbarak
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 11:45
Emeklilerden Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal desteğine büyük ilgi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye’de bir ilke imza atarak emekliler için sosyal yardım desteği verileceğini açıkladı.

Yavaş, "İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler" duyurusunu yaptı.

Bunun ardından online başvurular açıldı.

Emeklilerin yeni desteğe ilgisi büyük oldu.

Sadece 48 saat içinde başvuru sayısı 5 bine dayandı.

Emeklilere nasıl destek sağlanacak?

Her emekli  bu destekten yararlanamayacak. ABB belirli şartlar arayacak ve bunun için ön araştırma yapacak. Şartları uygun bulunanlara Başkent Kart verilecek. Bu kart ile emekliler et, gıda ve doğalgaz yardımlarından faydalanabilecek.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Online başvurular için; https://sosyalhizmetler.ankara... sayfasına gidildiğinde açılan Ön Başvuru Ekranında istenen, bilgilerin doldurulacak. Aydınlatma, Rıza ve Taahhüt metinleri kabul edildikten sonra "onay kodu gönder" butonuna tıklanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093358/emeklilerden-ankara-buyuksehir-belediyesinin-sosyal-destegine-buyuk-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.