Mustafa Sarıgül'den adaylık açıklaması

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği iddialarına ilişkin "Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na (İBB) aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan’ın aklında böyle bir düşünce var" dedi.
Ankara Masası
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 13:29
 Mustafa Sarıgül'den adaylık açıklaması

Gazeteci Fatih Altaylı, dün (6 Ağustos 2023), yayımladığı yazıda İBB başkanlığına aday olarak CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün gösterileceğini iddia etti.

Altaylı aynı yazısında   Eyüpsultan ilçesi için Emir Sarıgül’ün, Şişli için de Aylin Kotil'in isminin konuşulduğunu yazdı.

Mustafa Sarıgül iddialara ilişkin bugün Fatih Altaylı'yı aradı. Altaylı o konuşmayı köşesine taşırken Sarıgül'ün şunları söylediğini aktardı:

“Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan’ın aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok. Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek.”

"Bu tartışmaların dışındayım"

Öte yandan Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun liderliği ile ilgili tartışmaları ve partideki değişim arayışı konusunda da şu görüşleri ifade etti:

“Bilirsin ben vefalı adamımdır. Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey’in yanındayım. Ona destek oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan’a davet ettim. O da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir gezi organize ettik. Çok destek gördü, mutlu oldu.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093379/mustafa-sarigulden-adaylik-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.