Kedilere asit ve kezzap döken zanlı tutuklandı

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde şimdiye kadar belirlenebilen 20 kediye asit ve kezzap döktüğü gerekçesiyle gözaltı uygulanan zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 18:33
Kedilere asit ve kezzap döken zanlı tutuklandı

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park ekipleri tarafından Eyüp Sultan Camisi çevresinde kedilerin üzerine döktüğü asitlerle yakalanan 44 yaşındaki zanlı Murat Ö'nün Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğinde yapılan işlemleri tamamlandı.

Adliyeye getirilen zanlı Murat Ö, savcılıkta verdiği ifade sonrası "bir ev hayvanına ya da evcil hayvana işkence etme" ve "acımasız ve zalimce muamelede bulunma" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde işlemleri tamamlanan zanlı Murat Ö’nün tutuklanmasına karar verildi.

Adliye çıkışındaki gazetecilerin "Pişman mısınız? Neden kedileri asitle yaktınız?" diye sorduğu zanlı Murat A, yanlış anlaşılmaların olayı büyüttüğü iddiasında bulundu.

Bahsedildiği kadar önemli bir suç işlemediğini söyleyen Murat Ö, "Sadece hayvanları, güvercinleri kovdukları için bunların beslenmelerine kızdım. Her gün özel memur gibi besliyorlar. Kedileri besliyorlar, onların kudurmasına neden oluyorlar. Burada büyük bir yanlış anlaşılma var. Benim yaptığıma ek olarak, abartılı olarak bu işi daha da sürdüren birileri olduğundan şüpheleniyorum." ifadelerini kullandı.

Olay: Kedilere asit ve kezzap dökülmesi

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mobil Park ekiplerinin Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğine, Eyüp Sultan Camisi çevresinde bir kişiyi sahipsiz kedilerin üzerine döktüğü asitlerle birlikte yakaladıklarını bildirmesi üzerine harekete geçilmiş ve belirtilen bölgeye giden ekipler, zanlı Murat Ö'yü elinde asit şişeleriyle yakalayarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirmiş, nöbetçi cumhuriyet savcısı ise, Murat Ö'nün ifadesinin alınması ve zanlının yarın savcılığa mevcutlu getirilmesi yönünde talimat vermişti.

Toplam 6 suç kaydı çıkan zanlı Murat Ö’ye, kedilere zarar verdiği için toplam 91.080 TL idari para cezası verilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093420/kedilere-asit-ve-kezzap-doken-zanli-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.