Kedileri asitle yakan saldırgan yakalandı

İstanbul’da Eyüp Sultan hazretlerinin kabrinin yakınlarındaki mezarlarda kedilerin üzerine asit dökerek yakan bir şüpheli yakalandı. Eyüpsultan Kaymakamlığı suç duyurusunda bulunurken hayvanseverler asitli saldırıyı protesto etti.
Ersin Küçükbarak
|
19 Temmuz 2023, Çarşamba - 17:09
Kedileri asitle yakan saldırgan yakalandı

İstanbul’da Eyüpsultan hazretlerinin kabrinin yakınındaki mezarların bulunduğu noktada kedilere vahşice saldırılar gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Merkez Mahallesi'nde kedilerin üzerinde yanıklar ve sarı lekeler görenler durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bildirdi. Bazı yaralı kediler İBB'nin veteriner kliniğinde bazıları da özel kliniklerde tedaviye alındı.

Vücutlarına kezzap dökülerek yakılan kediler hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde toplanarak basın açıklaması yapan Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa şimdiye kadar 50'yi aşkın kedinin yaralandığını söyledi.

Hayvanseverler ilave güvenlik tedbiri istedi

Nihal Kasa, " Orada acı çekmekte olan hayvanlar var. Bu noktada polis devriyesi, gece bekçisi gibi güvenlik önlemlerinin ve kameraların daha da arttırılmasını talep ediyoruz. Bugün orada sadece o zavallı kedilerden değil bir çocuk bir canlı da zarar görebilirdi. Bunun bir kezzap olduğunu veteriner hekimlerimizden öğrendik " dedi.

Yetkililer de asitli saldırıları üzerine harekete geçti.
Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kedilere yakıcı maddeyle saldıran 1 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği de, yayınlanan görüntüler üzerine Eyüpsultan Asayiş Büro ekiplerinin Piyer Loti mezarlığı bölgesinde inceleme başlattığını duyurdu.

 Yapılan inceleme sonucunda mezarlık içerisinde ölmüş ya da çeşitli yerlerinden yaralanmış çok sayıda kediye rastlandığına işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

“Güvenlik kamerası olmayan bölgede yapılan soruşturma sonucunda kedilere, yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen M. K. K. gözaltına alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi Amirligi'ne teslim edilmiştir. Olay yerinde ve çevresinde bahse konu suçu işlediği düşünülen başkaca şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090708/kedileri-asitle-yakan-saldirgan-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.